Koneurakointi Heikki Takala

  Urakointia vuodesta 2001 saakka

21.7.2018 Z-power ulkomailla

Nyt ensimmäistä kertaa Z-power oli ulkomailla Tanskan Hyggumissa kisaamassa Koljatti III:n ja Forest Kingin kanssa. Kisaajia oli paljon eri maista. Meidän luokassa oli lähes 20 kilpailijaa.
Z-power suoriutui kisassa sijalle 9, Forest king sijalle 3 ja Koljatti III sijalle 4.
Kisa oli mielenkiintoinen ja toi uusia haasteita tulevaisuuteen.
Vielä olisi muutama Suomessa ajettava kisa jäljellä.

31.05.2018 Kahdet kisat takana


Z-power sijoittui Alahärmän kisoissa kolmanneksi ja seuraavaksi kisattiin Pesämäessä Honkajoella.
Honkajoella koneen kuljettajana toimi Aleksi Peltoniemi ja sijoitus tiukan kisan jälkeen oli jälleen kolmas.
Kytkimen kanssa on ollut pieniä ongelmia, mutta kone on muuten toiminut melko hyvin kahdessa kisassa. 
Pientä hienosäätöä vielä tehdään ja seuraavaksi kisataan Piikkiössä.Kuva: Heli Lappinen

11.05.2018 kauden ekat kisat huomenna Alahärmässä

Kevät on ollut kiireinen ja harjaushommat on saatu pakettiin noin viikko sitten. Pullinkikoneen laitto on mennyt vähän viimetippaan, mutta eilen on tehty kevään ensimmäiset testikäynnistykset. Mitään testauksia ei oo keretty suuremmin tehdä mutta huomenna nähdään Härmässä miten säädöt onnistuivat. Toivottavasti koneet kestää!!

26.07.2017

Tyrnävän kisoista viime viikonloppuna tuli hopeaa. Pieniä painotusongelmia oli, mutta muuten kone toimi hyvin.

Perjantaina Z-Power oli näytillä Lappajärven markkinoilla.

Perunan varastohallilla on tällä hetkellä meneillään peltien laitto. Nopeaa hoituu hommat, kun on talkoolaisia avussa.

14.07.2017 Turpeen nostoa

Turpeen nosto on sujunut tänä kesänä hyvin ja turvetta on kasalla tällä hetkellä jo enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä. Turpeen nosto jatkuu edelleen aina kelien salliessa elokuun puoleen väliin asti.

14.07.2017 Perunan välivarastoimispaikka rakenteilla

Kesän kiireiden keskellä yritetään saada valmiiksi tärkkelysperunan välivarastoimispaikka. Tällä hetkellä kattotuolit on nostettuna ja aluskatetta laitetaan paikoilleen.  Tämän hallin myötä saadaan tärkkelysperunat syksyllä noston jälkeen katon alle, eikä pressujen kanssa tarvitse enää pelata. Myös rekkaan kuormaus helpottuu, kun alustana on asfaltti.


Perunanviljelyssä on tällä hetkellä meneillään ensimmäinen kierros ruttoruiskutuksia.

13.07.2017 neljännet ja viidennet kisat taisteltuna

Pitovaikeuksien takia neljänsissä kisoissa juhannuksena Haapajärvellä jäätiin viidenneksi.

Viidennet kisat kisattiin Lievestuoreella ja edellisen kisan pito-ongelmia saatiin ratkaistua ja sijoitus oli 3., vain pari metriä voittajasta.

Seuraavat kisat Tyrnävällä 22.7.

12.06.2017 työhommista...

Kevättyöt on saatu melko hyvälle mallille. Viimeset perunat kylvettiin viime viikolla ja nyt ovat turvehommat hyvällä alulla! Toivotaan nyt että tulisi vähän kuivempi kesä nevatöille, kuin kahtena edellisenä vuonna.

11.06.2017 toiset ja kolmannet kisat takana

Kauden toiset kisat olivat Honkajoen Pesämäessä 20.5. Siellä Z-Powerin kuljettajana oli Aleksi Peltoniemi. Kone toimi hyvin mutta pitoja ei ollut ja sijoitus oli neljäs.
11.6 kisattiin taas perinteinen Piikkiön kisa ja siellä Z-power oli tiukan kisan jälkeen kolmas vain noin 1,5 m jääneenä voittajasta Koljatti III :sta. Pientä tarkistelua ja seuraavaksi kisataan Haapajärvellä juhannus-sunnuntaina.

09.05.2017

Uutta tietoa kaikille pitkästä aikaa. Talven aikana vanha Foxy Beibe koki muodonmuutoksen ja ulkomuoto muuttui täysin. Uusi koneen nimi on Z-power. Koneen rakentelu meni melko täpärälle ennen kisoja, mutta kisoihin kerettiin vaikka kone saatiin käyntiin talven jäljiltä vasta kisoja edeltävänä iltana. Kisapäivä lauantai meni kuitenkin nappiin ja Härmässä saatiin 1. sija. Pientä hienosäätöä ja tarkistelua vielä ja sitten seuraaviin kisoihin.

17.07.2016 Euron vika jälleen!

Pienien sunnuntai-aamun tutkimuksien jälkeen ei ollutkaan kannentiivistevika, vaan palanut suuttimen prikka! Pienempi remontti tämä!

16.07.2016 Toinen sija Kalajoella
Kalajoella keli suosi kilpailijoita ja rata oli hyvä. Toinen sija saavutettiin tälläkin kertaa. Toisella kierroksella oli pieniä teknisiä ongelmia ja veto loppui vähän kesken koneen tumpattua. Todennäköisesti kannen tiiviste pullahti.

03.07.2016 Toinen sija Alahärmässä

Tiukan taiston jälkeen sijoitus Alahärmässä toinen. Vain vajaalla metrillä hävittiin voittajalle. Heti ensimmäisellä vedolla tuli Full Pull ja Pull Offissa ratkaistiin sitten kahden koneen kesken kulta ja hopea.

27.06.2016 Kisakuulumisia

Pahoittelut nettisivujen päivittämättömyydestä, nyt yritetään ryhdistäytyä!


Kauden 2016 ensimmäisissä kisoissa Piikkiössä oli tällä kertaa epäonnea, joka johtui luiskahtaneesta syöttöpumpun kartiosta. Pieni vika, mutta kisa meni pilalle tämän takia.


Haapajärvellä kone toimi melko hyvin ja saavutettiin tiukan taiston jälkeen 3. palkintosija.


Ensi viikonloppuna kisataan Alahärmässä! Toivotaan, että kaikkien koneet pelaa, että saadaan kunnon kisa aikaan!

26.07.2015 Eilisissä Kalajoen kisoissa sijoitus 5.

Jälleen kerran kärsittiin kisoissa teknisistä ongelmista. Heti ensimmäisessä vedossa vetokoukun korkeudensäätöpultit pettivät. Koukku pääsi laskemaan liian alas, jonka seurauksena pitoa ei ollut tarpeeksi. Myös vasemman puolen jarrun kanssa oli ongelmia. Mutta muuten kone tuntuisi toimivan!

18.07.2015 Foxy Beibe näytillä Lappajärven markkinoilla

Tänä viikonloppuna Lappajärvellä on perinteiset kesämarkkinat ja Foxy Beibe oli eilen perjantaina siellä markkinayleisölle näytillä ja kuski itse myös koko päivän paikan päällä kertomassa kisakoneestaan. Kiinnostusta koneeseen riitti vaikka hieman syrjäisellä paikalla koneen sijainti olikin. 


Harmillinen takaisku sattui, kun konetta markkinoille lastatessa siinä huomattiin jonkunlaista teknistä ongelmaa. Illalla markkinoilta paluun jälkeen kone otettin tarkampaan syyniin ja tekniset ongelmat paljastuivat niin suuriksi, että korjaukset eivät onnistuneet niin lyhyellä aikataululla, että kone olisi tänään lauantaina saatu Tyrnävän kisoihin lyöntiin. Ongelmien syyksi paljastui 3 pakoventtiilin irronnutta seetirengasta ja kolme vaurioitunutta mäntää. Eli tämän päivän Tyrnävän kisat jäävät väliin ja seuraavat kisat ovat ensi viikon lauantaina Kalajoella, johon mennessä kone pyritään saamaan kisakuntoon.

12.07.2015 Yleisiä kuulumisia

Nurmeksen Pulling-kisoissa viikko sitten sijoitus tiukan kisan jälkeen oli 3, seuraavaksi kisataan Tyrnävällä 18.7.

Peltotyöt ja turvepuolen työt eivät ole menneet oikein putkeen sateisen kevään ja kesän vuoksi. Peltotöissä seuraavana olisi tulossa perunoiden ruttoruiskutukset säiden salliessa. Turvenevalla paloja on kuivumassa ja säitten takia ei ole vielä saatu paljoakaan kerättyä kasalle.

22.06.2015 Haapajärven kisoissa sijoitus 4

Juhannussunnuntaina kisattiin kauden toisissa Pulling-kisoissa Haapajärvellä. Tekniset ongelmat jatkuivat, josta johtuen vain yksi veto saatiin suoritettua. Ensimmäinen ja ainoa veto oli kuitenkin Full Pull. Ongelman aiheuttaja selvisi aika pian: katkennut työntötanko.

07.06.2015 Foxy Beibe kolmantena Piikkiössä

Foxy Beibe sijoittui kauden ensimmäisissä kisoissa Piikkiössä eilen pronssille. Ongelmiakin oli: irronnut suutinputki ja katkennut kierroslukuanturi sekä toisessa vedossa siirtopumpun remmi katkesi kesken vedon.

Seuraavaksi kisataan Haapajärvellä juhannuksen jälkeen sunnuntaina 21. päivä.

05.06.2015 Zetor valmiina kisoihin

Huomenna lauantaina suunnataan Foxy Beibellä kauden ensimmäisiin kisoihin Piikkiöön!

22.02.2015 Turpeen kuormaukset loppusuoralla, kevät tulossa!

Turpeen kuormaukset ovat aivan loppusuoralla, koko kesän 2014 turvesato on kohta myyty.

 

Kevättä varten aletaan pikku hiljaa huoltamaan harjauskalustoa ja turvekalustoa.

 

Pulling-kalusto on myös työn alla ja pitäisi olla ensimmäisissä kisoissa valmiina.

08.06.2014 Pahimmat pelot kävivät toteen Piikkiössä!

Lauantain kisoissa Foxy Beiben moottorille tuli totaalituho heti ensimmäisessä vedossa! Mahdollisesti tänä kesänä ei enää kilpailla, koska moottori tuhoutui täydellisesti lohkon katkettua nokka-akselilinjasta. Onneksi räjähdysvaijeri ja suojapellit estivät sirpaleita lentämästä yleisöön ja kuljettajaan. Räjähdys johtui todennäköisesti lohkon väsymisestä. Pumpun ja turbon kohtaloa ei vielä tiedetä, onko niissäkin jotain vaurioita. Tilannetta tutkitaan, kun uutta motivaatiota löytyy!

.

05.06.2014 Foxy Beibeä kisakuntoon!

Tämän vuoden ensimmäiset kisat ovat tulevana lauantaina 7.6. Piikkiössä, mutta kone on vielä puolivalmis. Yritetään kuitenkin ehtiä mukaan, vaikka kone onkin vaiheessa.

18.05.2014 kylvöt ja nevatyöt alkaneet

Harjaukset saatiin ajallaan valmiiksi Seinäjoella ja Järviseudun alueella. Harjausten jälkeen on huollettu koneita ja perjantaina 16. pvä aloiteltiin perunan kylvöt. Tänä vuonna perunaa on tulossa kylvöön reilut 50 ha, joista valtaosa tärkkelysperunaa. Pieni ala kylvetään myös ruokaperunalle.

Myös nevalla on alettu nostaa palaturvetta n. viikko sitten.

28.03.2014 harjaukset aloitettu tällä viikolla

Alkuviikosta harjakoneiden toimivuus testattiin ja keskiviikkona alkoi todellinen työ. Tällä hetkellä kolme harjakonetta (kaksi traktoria ja yksi imulakaisuauto) liikkuu Seinäjoella harjaushommissa. Seinäjoen jälkeen siirrytään Järviseudun alueelle.

Uutta materiaalia lisätty 06.01.2014

Tractor Pulling linkin taakse on lisätty nyt uutta kuva ja videomateriaalia. Videot ovat suoraan Youtubesta. Hakusanalla "Tractor Pulling foxy beibe" löydät Youtubesta lisää materiaalia.

27.10.2013 Tractor Pullingin SM-pokaalit jaettu

26.10.2013 vietettiin FTPA:n palkintojenjakotilaisuutta ja pikkujoulua. Heikki Takala ja Foxy Beibe tiimeineen pokkasivat pronssipokaalin luokassa Super Farmi 4500 kg.

26.10.2013 Koneurakointi Heikki Takala Lappajärven Vuoden Yrittäjä

Lappajärven Yrittäjät palkitsi eilen perjantaina 25.10.2013 Koneurakointi Heikki Takalan Vuoden Yrittäjä-palkinnolla. Lappajärven kunta muisti myös yritystä samassa tilaisuudessa. Yrittäjä kiittää saamastaan huomionosoituksesta!

24.10.2013 oma turveneva käyttöön kesällä 2013

Kesän 2013 aikana on tehty omaa turvenevaa ja ensimmäiset palaturpeen nostotkin saatiin suoritettua. Pieniä määriä palaturvetta nostettiin omaan käyttöön.

11.8.2013 Foxy Beibelle 3. sija Nurmeksessa

Tiukan taiston jälkeen Nurmeksessa sijoituttiin kolmanneksi. Kauden loppusijoitus SM-pisteissä siis 3.

20.7.2013 Foxy Beibelle 2. sija Tyrnävällä

Tällä kertaa kone pysyi ehjänä kisoissa ja sijoitus oli toinen.

16.7.2013 Foxy Beibelle 6. sija Kalajoen kisoissa

Lauantaisissa Kalajoen kisoissa vedettiin jälleen vain yksi veto öljynpaineongelmien vuoksi. Kisojen sijoitus 6.

12.7.2013 Kisat huomenna Kalajoella

Kytkinongelma on saatu korjattua. Huomenna Kalajoella Foxy Beiben ratissa poikkeuksellisesti Aleksi Peltoniemi Foxy Beibe Pulling-Teamista.

7.7.2013 Foxy Beibelle 4. sija Alahärmässä

Tänään 4. sija Alahärmän kisoissa. Kytkinongelman vuoksi ei pystytty vetämään toista vetoa.

6.7.2013 Kisat huomenna Alahärmässä

Kone valmiina huomisia kisoja varten. Kisat Alahärmän raviradalla klo 10.00 alkaen.

23.6.2013 Foxy Beibelle 1. sija Haapajärveltä

Haapajärveltä kauden toisesta kisasta toinen voitto kotiin!

22.06.2013 Kisat huomenna Haapajärvellä

Kone huollettu ja säädökset saatu kohdalleen. Huominen kisa tulee olemaan tiukka, mutta voitosta lähdetään taistelemaan. Tervetuloa paikanpäälle Haapajärvelle kello 11:00 alkaen.

08.06.2013 Foxy Beibelle 1.sija Piikkiöstä

Piikkiöstä napattiin puhtaalla suorituksella 1 sija. Foxy Beibe Pulling Team kiittää!


07.06.2013 Päivä ennen kauden avausta

Tänään hoidetaan viimeiset viilaukset ja korjaukset koneeseen. Huomenna kones auton kyytiin ja kohti Piikkiötä, minne on suhteellisen pitkä matkakin, rapiat 380km. Toivotaan, että Foxy Beibe vie jälleen kauden avauksessa 1 paikan nimiinsä!

05.05.2013 Koeveto Foxy Beibellä

Koeveto näytti menevän hyvin Alahärmän raviradalla. Ei moittimista. Viimeiset säädöt tulille ja kausi voi alkaa!

04.05.2013 Koneen viimeistelyä

Kisakausi lähestyy alkuaan ja kohta on aika startata avauskisa. Koneeseen tehtävät säädökset alkaa olla loppsuoralla. Koevedot ovat huomenna, jonka jälkeen on hyvä tehdä myös tarvittaessa säätöjä koneeseen. Avauskisaa odotellessa!

26.04.2013 Harjaukset 

Harjaukset alkaa olla paketissa. Seinäjoen keskustan aluetta harjattu noin viikon verran kolmen miehen voimin lakaisuautolla ja kahdella traktorilla. Seuraavana kohteena mm. Vimpelin kunta ja Alajärven kunta.